Beleggingspand verkopen met uw belangen voorop

Werk met een partij samen die aan uw zij staat

Behaal een beter resultaat door te verkopen via Bosma Properties

Overweegt u uw beleggingspand(en) te verkopen? Bij Bosma Properties staan uw belangen centraal. Dankzij onze doordachte verkoopstrategie verzekeren wij u van het beste bod uit de markt. Met onze directe communicatie bieden we verkopers snel helderheid over de verkoopresultaten. Gedurende het gehele verkooptraject nemen wij u alle zorg uit handen, zodat u zich kunt focussen op uw andere prioriteiten.

Bosma Properties 5 Verkopen vastgoed

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Ontvang waardevolle inzichten, belangrijke vastgoedinformatie en andere tips.

Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Bosma Properties Amsterdam Verkopen vastgoed

Innovatieve werkwijze gecombineerd met een breed en groot netwerk

Bosma Properties selecteert met behulp van data de meest geschikte kopers in de markt. Deze partijen ontvangen een gedetailleerde brochure waarin duidelijk de potentie van uw vastgoed wordt belicht. Zo kunnen onze relaties snel inschatten wat de waarde van uw onroerend goed is en een passend bod formuleren. Gedurende het hele traject staan wij pal achter uw belangen en bieden we volledige ondersteuning.

Vragen over vastgoed verkopen

De waarde van vastgoed kan zowel uitgedrukt worden als leegwaarde of als waarde in verhuurde staat. Wanneer het vastgoed al verhuurd is, wordt vooral de waarde in verhuurde staat als referentie genomen. Er zijn diverse factoren die deze waarde beïnvloeden, waaronder:

  • De leegwaarde van het vastgoed
  • De gegenereerde huurinkomsten
  • De looptijd van het huurcontract
  • De exploitatiekosten
  • Het gemiddelde netto aanvangsrendement in de betreffende omgeving

U kunt de volgende formule gebruiken om zelf een indicatie van de waarde in verhuurde staat te berekenen: (jaarhuur – exploitatiekosten) ÷ gemiddeld netto aanvangsrendement in de omgeving

Voorbeeld: (70.000 – 20.000) ÷ 6% = €833.333

Ja, dat is mogelijk. Als bijvoorbeeld een woning of portefeuille kamergewijs wordt verhuurd en dit een hogere huuropbrengst genereert dan het gemiddelde netto aanvangsrendement in de omgeving, kan de waarde in verhuurde staat hoger zijn dan de leegwaarde. In de meeste gevallen is echter de waarde in verhuurde staat lager.

Veel beleggers kiezen ervoor hun aankoop te financieren, zelfs als ze voldoende liquide middelen beschikbaar hebben. Door te financieren kunnen zij profiteren van een hefboomeffect waardoor het rendement op eigen vermogen kan toenemen. Bij dalende rentevoeten verminderen de financieringskosten, waardoor een belegger bereid kan zijn om genoegen te nemen met een lager rendement en alsnog een positieve maandelijkse cashflow te behouden. Anderzijds, bij stijgende rentevoeten, zal een belegger streven naar een hoger rendement om de toegenomen financieringskosten te dekken. Aangezien huurprijzen over het algemeen minder volatiel zijn dan vastgoedprijzen, kunnen vastgoedprijzen dalen wanneer de rente stijgt.

Lage huurinkomsten kunnen de waarde van het vastgoed drukken. Beleggers houden rekening met gemiste inkomsten door het verschil tussen de feitelijke lage huurinkomsten en de marktconforme huurinkomsten te vermenigvuldigen met een geschatte huurtermijn, en passen dit toe in hun waardering. Er zijn echter partijen op de markt die specifiek geïnteresseerd zijn in vastgoed dat onder de marktconforme huurprijs verhuurd wordt. Ze zien hierin potentie, aangezien het vastgoed bij leegstand vaak meer waard is. Dit maakt het voor risicomijdende beleggers een aantrekkelijke investering.

Kennismaking

Wilt u meer weten over wat wij bieden? Via de link hieronder kunt u eenvoudig een belafspraak met ons inplannen.

Scroll to Top