Bosma Properties young-man-surrounded-by-confetti-1024x683 De Kunst van het Verwerven van Off-Market Vastgoed: Strategieën om Uw Investeringskansen te Maximaliseren

De Kunst van het Verwerven van Off-Market Vastgoed: Strategieën om Uw Investeringskansen te Maximaliseren

Vastgoedbeleggers zijn altijd op zoek naar de meest interessante deals in de markt. Als u snel tot een beslissing kunt komen, is het aankopen van off-market beleggingspanden een uitstekende strategie. In dit artikel bespreken we de meest effectieve strategieën voor het aankopen van off-market beleggingspanden.

Wat zijn Off-Market Beleggingspanden? 

Off-market beleggingspanden zijn vastgoedobjecten die niet openbaar te koop worden aangeboden op traditionele websites zoals ‘beleggingspanden.nl’ en ‘fundainbusiness.nl’. In plaats daarvan worden deze panden vaak onderhands verkocht, wat ook wel ‘stille verkoop’ wordt genoemd. Dit biedt een unieke kans voor vastgoedbeleggers om waardevolle deals te sluiten die niet beschikbaar zijn op de publieke markt.

Hoe vind je Off-Market Beleggingspanden? 

Het vinden van off-market vastgoed kan uitdagend zijn omdat deze beleggingspanden niet via de gebruikelijke online platforms of makelaars worden geadverteerd. Hieronder staan enkele methoden om off-market panden te vinden:

Flyeren: 

Flyeren is populair onder beginnende vastgoedbeleggers. Vele online cursussen lichten deze strategie toe vanwege de laagdrempeligheid. Het is belangrijk om tijdens het ontwerpen van de flyer niet ‘te professioneel’ over te komen. Uit ervaring blijkt dat een té professionele uitstraling de respons kan verminderen.

Voordelen:

Laagdrempelig

Lage opstartkosten

Nadelen:

Arbeidsintensief

Online adverteren: 

Een andere optie is adverteren op sociale media en Google. Dit kan u in contact brengen met eigenaren van verhuurd vastgoed. Het grootste nadeel is de hogere kosten vergeleken met flyeren. Daarnaast heeft u kennis nodig om te adverteren. Als u zich niet wilt verdiepen in deze materie, kan een marketingbureau uitkomst bieden, maar dan betaalt u vaak wel een management fee.

Voordelen:

In contact komen met vastgoedbeleggers

Nadelen:

Vereist kennis om te adverteren

Hogere kosten

Telefonische acquisitie: 

Heeft u er geen moeite mee om ‘koud’ vastgoedbeleggers op te bellen? Dan is telefonische acquisitie wellicht iets voor u. U heeft alleen telefoonnummers en een telefoon nodig. Tegenwoordig heeft iedereen wel een telefoon en de bellijsten zijn vaak online verkrijgbaar.

Voordelen:

Persoonlijk contact kan leiden tot betere deals

Nadelen:

Arbeidsintensief

Veel afwijzingen

Basale verkoopvaardigheden vereist

Netwerken: 

Het meest gebruikelijke middel om off-market panden te vinden is via uw netwerk. Dit kan bestaan uit professionals in de vastgoedsector, zoals makelaars, taxateurs en financierders. Geef een duidelijk zoekprofiel af en blijf actief in uw netwerk.

Voordelen:

Kost weinig tijd

Vaak gratis toegang tot potentiële panden

Nadelen:

Vaak is een fee vereist bij aankoop

De beste deals zijn niet altijd direct beschikbaar

Vastgoedveilingen: Hoewel technisch gezien openbaar, kunnen vastgoedveilingen nog steeds worden beschouwd als ‘off-market’ vanwege hun unieke karakter. U dient echter wel over voldoende liquide middelen te beschikken, aangezien bieden onder voorbehoud van financiering vaak niet wordt geaccepteerd.

Voordelen:

Gemotiveerde verkopers

Nadelen:

Aankopen met contant geld

Bezichtiging is vaak niet mogelijk

Het belang van een betrouwbare makelaar 

Een betrouwbare partner is essentieel bij het aankopen van off-market beleggingspanden. Bosma Properties is een ervaren speler op de Nederlandse vastgoedmarkt en maakt gebruik van diverse hierboven beschreven technieken. Wij bieden een persoonlijke aanpak afgestemd op uw beleggingsstrategie. Wilt u meer weten over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top